February 23, 2024

KMCKrell

Taste the Home & Environment

Brick extension opens rural Dutch household out in direction of a forested backyard

Dutch tactics Area Encounters and Studio Vincent Architecture have accomplished BD Household, an extension of a 1950s villa with a brick garden pavilion intended to build the sensation of “dwelling in the forest”.

When the new entrepreneurs of the present rural villa observed it to be structurally unsound, they tasked the two Amsterdam-dependent techniques with maintaining its character whilst updating its interiors for fashionable dwelling.

BD House was designed by Area Encounters and Studio Vincent Architecture

Seeking to much better deal with the woodland that wraps the home’s rear back garden, the architects opened up the interiors and added a carefully curving brick pavilion at its rear that contrasts the vernacular architecture of the unique dwelling.

“The style of BD Property grew to become a layered transformation in which cultural heritage, sustainable transformation, and the wealthy organic attributes of the place confluence,” reported the architects.

Exterior image of a curving brick pavilion added to the rear of BD House
A curving brick pavilion was additional to the rear of the household

“[The home] has not only been enlarged but has also been manufactured potential-evidence, contributing to the much larger transformation of the countryside in which the existing housing stock is getting to be extra sustainable and tailored to calls for for modern day living,” they ongoing.

On the floor flooring, the kitchen area, bathrooms and a secondary living region occupy the current structure, with the interior up to date working with a up to date palette of wooden fittings, terrazzo flooring and tiled counters.

At the rear of the making, the main bedroom and residing area prolong outwards into the brick extension, their floor degrees produced a bit decrease in get to create a closer marriage to the landscape with window seating locations.

Overlooking the garden with thoroughly glazed partitions equipped sliding doorways, the bed room and dwelling area are sandwiched concerning a paved brick terrace and a thick, brick-clad roof, punctured by a gap that lets a tree to grow by.

Interior image of a living area with a green sofa at BD House
Big sliding doorways open up up the inside to the backyard

Dark brown recycled bricks and thick white mortar joints sit in stark contrast to the white-painted exterior of the present household, with the extension intended to step by step blend in with the yard more than time.

“The transparent facade and its generous sliding roots and oblique windows continue the spatial enfilade of the interior into the style of the backyard, anchoring the vibrant constructing in the undulating landscape of maritime pines,” stated the follow.

“Both equally the existing villa and the extension are materialised in brick, however they distinction in dimension, color and cure, revealing the levels of time in the job.”

Interior image of a tiled kitchen with island at the Dutch home
The inside was finished with terrazzo, tiles and wooden

The very first ground has been fully focused to areas for the family’s small children, with two bogs, a playroom, bedroom and visitor space contained within just the home’s primary footprint overlooking the green roof of the extension.

New projects by House Encounters consist of a colourful series of townhouse blocks for a residential growth in Utrecht, and an office developing in Amersfoort elevated on stilts above an present brick warehouse.

Images is by Lorenzo Zandri.