May 23, 2022

KMCKrell

Taste the Home & Environment

a inexperienced roof tops objekt architecten’s garden space extension in belgium

objekt architecten’s racy crimson extension 

 

objekt architecten has extra a scarlet coloured extension to a two-story property in lebbeke, belgium. the short was to rework an existing two-auto garage into a area to love the backyard garden with more than enough room for just one included parking space, which also serves as storage for bicycles and gardening equipment. the architects responded with a 60 sqm quantity clad in profiled aluminum cladding in a swedish crimson – faluröd – color that contrasts with the gray cement wall of the existing dwelling. 


impression by ypsilon organization images

 

 

the ground program of the new quantity is split diagonally down the middle, with the garage area on a single aspect and the back garden room on the other. the back garden area projects out in direction of the inexperienced lawn, producing a semi sheltered patio. two substantial home windows on this side present views out throughout the back garden and carry all-natural gentle within.

 

meanwhile, the avenue elevation features a large window positioned on the upper degree and a perforated display screen of aluminum cladding covering the window at ground level. this enables contact with what is happening on the street without compromising on privacy. the garage doorway is covered in the same product as the façade, building it pretty much invisible to passersby. the volume is full with a sloping eco-friendly roof, which visually connects to the garden underneath.

a green roof tops this red garden room extension in rural belgium
the road facing elevation with the almost invisible garage door

 

 

warm picket interiors

 

the inside of the back garden space is characterised by flooring to ceiling timber surfaces. objekt architecten picked this unified finish to intensify the spaciousness of the area. a sliding door with the similar wooden end connects to the major home when the abundance of purely natural light generates a soft glow.

 

‘the final result of this conversion is a stunning ‘hidden’ garden room exactly where the inhabitants can retreat to appreciate the back garden or to read’, say the architects. ‘we ended up inspired by the well-known cellar space in villa livia, wherever livia drusilla could enjoy wonderful frescoes of character scenes, concealed from the rest of the property. as nothing at all can match the real elegance of mother nature, this layout was given a real relationship with mother nature, the sunlight and each day life by way of the lots of large window openings.’ 

a green roof tops this red garden room extension in rural belgium
the back garden place interior

a green roof tops this red garden room extension in rural belgium
a sliding door connects to the principal residence

a green roof tops this red garden room extension in rural belgium
the backyard garden façade

a green roof tops this red garden room extension in rural belgium
the garden area opens out to a patio

 

 

task details:

 

identify: the yard room

place: lebbeke, belgium

architecture: objekt architecten

measurement: 60 sqm

pictures: ypsilon organization images